Економіка

макроэкономика

Данилюк назвал главных «врагов» роста экономики

3 32070
Данилюк назвал главных «врагов» роста экономики

Украина пока не вышла из-под влияния глобальных трендов — низкой производительности труда и некачественного образования, — напрямую влияющих на темпы роста национальной экономики. Об этом сказал министр финансов Александр Данилюк по результатам встреч в МВФ и Всемирном банке, сообщает «Укринформ».

«Низкая производительность труда — это одна из наиболее глубинных и серьезных проблем, которая мешает развитию экономики во многих странах. В частности, в Украине это — одна из наибольших проблем», — отметил министр.

Он подчеркнул, что в Украине отмечается «чрезвычайно низкая производительность труда», и над этим нужно работать, нужно привлекать инвестиции.

«Без повышения производительности мы можем только мечтать о росте нашей экономики», — отметил Данилюк.

В то же время руководитель Минфина обратил внимание на другую проблему — низкое качество образования.

«Я был удивлен, (что) ключевой вопрос на встречах (в Вашингтоне — ред.) — а я был, в частности, на заседании комитета по развитию — это низкое качество образования. Все страны увеличивают финансирование, и кстати мы — не исключение, но мы не решаем вопроса качества образования», — отметил он.

Министр финансов подчеркнул, что эта проблема тревожит многих, поскольку «качественное образование — это инвестиции в людей» и, в свою очередь, в экономический рост страны.

Как сообщалось, в проекте бюджета образования и науки на 2018 год предлагается сократить расходы на социальные и академические стипендии для студентов.

В то же время, в проекте бюджета образования и науки на 2018 год предусмотрено выделение 7,36 млрд гривен на расходы, связанные с исследованиями.

Завантаження...
Комментарии (3)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
наука суспільству 25 января 2018, 23:21

Новації - єдине джерело покращення якості життя суспільства. Відсутність можливості їй розвиватися в умовах бандитського олігархічного капіталізму (власний фінансовий прибуток проти матеріального суспільству) є головною причиною не тільки економічної стагнації, але й зменшення населення країни, оскільки кожна вивезена, або захована в офшорах копійка зменшує захист населення від голоду, холоду, хвороб. Тяга українців до грошей і освіти вражає. Чим більше уряди заганяють в борги країну без абсолютної власної відповідальності, тим більша тяга народу до грошей і освіти, даби зрозуміти всесвіт навколо. А всесвіт – політичний. Слава Богу, що є для них без віз. За 26 років в Україні виросла така хвиля керівників, що не володіє фізичною, хімічною, біологічною, соціальною, економічною логікою речей, а володіє тільки політичною, оскільки у названих аспектах Розуму вони нічого не зробили і навичок не набули. Вот і бачать «ворогів» у продуктивності праці, яка знаходиться на приватній території. А сьогодні, продуктивність праці абсолютно визначають засоби виробництва, які теж знаходяться на приватній території, топ то, в руках бандитського олігархату. Так, де тут причина, а де слідство. Розумна людина точно назве де тут причина, а де слідство. А от Пан Данилюк, називає слідство причиною. Буде економічний розвиток в Україні? НІ. Далі: якість освіти, на думку пана Данилюка, слабка. Сьогодні Інтернет забезпечує найвищу інформативність для якісної освіти. І той, хто бажає вчитися серйозно, серйозно це робить.
Приклад 1. Хлопець перейшов в 7 клас. По всіх предметах не мав більше 2 балів за 12 бальною шкалою. Переводять, бо хлопець росте. Репетитори відмовлялися від нього після декількох занять. За вихованням хлопець дуже ввічливий, спокійний, сором’язливий і абсолютно адекватний у спілкуванні. Батьки в останній раз спробували віддати його репетитору з математики, бо його зацікавила геометрія, а він нічого не міг зрозуміти в школі. Репетитор почав з хлопцем заняття без гарантії на успіх, оскільки знав історію хлопця. Після декількох занять Репетитор побачив абсолютно нестандартну логіку хлопця в рішенні геометричних задач, які він вирішував по дорозі додому. Підтягли алгебру і геометрію до рівня 7 балів. Це найкращій результат був в класі з контрольної по математиці після 2 місяців занять. Хлопець став не тільки «відмінником» в класі, але й зацікавився математикою і став просити все складніші і складніші задачі.
Приклад 2. У 2017 р. в технічний вуз на контракт поступав хлопець. На запитання екзаменатора: «Скільки буде 7 перемножити на 9». Той дістав телефон і порахував.
Перший хлопець стане професіоналом і поїде за кордон, а другий - міністром, оскільки добре розуміє і буде переконувати інших, де саме продуктивність праці – в телефоні.

0
Татьяна Ткачук 16 октября 2017, 23:28

Да прямо сказал бы, как было бы хорошо все население закредитовать: лечение, квартиры, образование. Как на западе. И иметь железобетонный ежемесячный чистый доход от процентов по кредитам.

0
наука суспільству 26 января 2018, 00:04

Так! Кредит це фундамент світової корупції.
Механізм: Я, власник валюти і друкую її стільки, скільки її *** (фізичного еквіваленту немає). Надрукував 100$. І віддав 100 країнам по 1$ під 1%, 10%, 20%. Я, точно знаю, що Вони не друкують валюту і не повернуть мені 101$, 110$ або 120$, а повернуть тільки 100$.
Як казав Аллен Даллес: «Якщо документи підписані, кричати можна скільки завгодно, зробити ні чого не можна». А документи на Кредити підписані. Питання в тому, яка країна «з’їсть» ту, яка не зможе віддати кредит. Що віддають боржники? Переважно землю, природні ресурси, підприємства, життя, органи тощо, оскільки за даним механізмом стоїть армія, яка легко піднімається політичною Дуркою – захист великих інтересів. Чиїх? Оскільки кожний бідний радіє малим коштам у власній кишені, які захищають від холоду, голоду, хвороб, але не від політичної Дурки, за яку вони гинуть. Так, народилася в Росії ідея про приватні армії. Тепер у світі будуть приватні власники: валюти, армій, земель, релігій, ЗМІ Цивілізація занурюється повністю у приватну власність. Що зробить неозброєний народ проти озброєної приватної армії? Яка буде заставляти працювати за копійки – це стара закладена соціально-економічна бомба.
Вихід один:
1. тільки ООН повинно мати армію для захисту цивілізації від внутрішніх і зовнішніх загроз;
2. єдина світова валюта з фізичним еквівалентом – 1Дж
3. детерміновано-стохастична економіка, як поверхня Сонця – детермінована куля з стохастичною поверхнею. Економічний детермінізм – гарантує захист населення від голоду, холоду, хвороб. Економічна стохастичність – гарантує Розумним вихід вперед у розвитку цивілізації.

0
реклама
реклама