Британська розвідка: росія почала застосовувати в Україні модернізовану версію ракет Х-101

1449

росія почала виробляти та застосовувати в Україні модернізовану версію ракет Х-101 – вона має подвійну бойову частину й, відповідно, завдає більшої шкоди. Про це йдеться у зведенні британської розвідки й матеріалі Defense Express.

Встановлення другої бойової частини зменшує дальність польоту Х-101 (західна назва – AS-23 "Kodiak"), але її з лишком вистачає для ударів по Україні.

Додаткова боєголовка призначена для збільшення осколкового ураження цілі. Цілком імовірно, що це робить ракету більш ефективною для ураження незахищених цілей, припускають у британській розвідці.

Defense Express вказує, що такі ракети почали використовуватися росією з кінця березня.

Щонайменше одну з них вдалося збити під час відбиття ракетної атаки 8 травня.

Серійний номер на цій крилатій ракеті вказує, що вона була виготовлена вже в другому кварталі 2024 року, тобто цю Х-101 росіяни для удару по Україні взяли буквально з конвеєра.

На додачу до стандартної бойової частини масою 450 кілограмів там також стояла і додаткова БЧ масою 350 кілограмів, загалом 800 кілограмів. Видання стверджує, що росіяни змогли поставити на Х-101 другу БЧ внаслідок зменшення розміру паливного бака та зниження показника дальності польоту орієнтовно від 5500 км до 2250 км.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама