Політика

позиция

Порошенко: Ситуацию в Донбассе не решить только военными средствами

1 25589
Порошенко: Ситуацию в Донбассе не решить только военными средствами
Фото: Reuters

Президент Украины Петр Порошенко считает, что сложившаяся в Донбассе ситуация не может быть разрешена лишь военными методами.

Об этом он сказал в ходе встречи с заместителем Генерального секретаря ООН по политическим вопросам Джеффри Фелтманом.

Кроме того, президент заверил, что в Украине нет внутреннего конфликта.

«Люди в Донецке и Луганске хотят мира. Имплементация мирного плана, который мы предложили, определяет наши действия. Мы осознаем, что ситуацию нельзя разрешить лишь военными средствами», — пояснил он.

Порошенко рассказал Фелтману, что в Донбассе воюют кадровые российские военнослужащие, и есть также информация, что Россия продолжает присылать новейшее оружие: танки, артиллерию, ракетные установки, такие же, из которых 17 июля был сбит малайзийский авиалайнер.

«Я уверен, атака на гражданский самолет трактуется всеми как международный терроризм, и преступники, причастные к этому, должны быть привлечены к ответственности», — считает глава государства.

Кроме того, во время встречи Порошенко обратил внимание на проблему с заложниками, захваченными и незаконно удерживаемыми в России.

«Обычные граждане Украины были похищены террористами, и нет никакого объяснения, как так произошло, что они оказались в российских тюрьмах. Мы стремимся, чтобы международное сообщество помогло нам в освобождении наших пленных», — отметил он.

В свою очередь Фелтман от имени генсека ООН Пан ги Муна поблагодарил украинского президента за его мирные инициативы и пригласил его принять участие в заседании Генеральной Ассамблеи ООН, запланированном на сентябрь в Нью-Йорке.

Завантаження...
Комментарии (1)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
Віктор Борківський 21 августа 2014, 08:59

Цинізм влади, чи влада цинізму?

24 серпня чергова річниця Незалежності України, на якій ми, борці та переможці боротьби за Незалежність України, навіть не гості, ми - покидьки для влади.
Президент України В. Ющенко видав Указ № 75/2010 "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті".
П. 2 Указу приписано, що: "Кабінету Міністрів України розробити разом зі Службою безпеки України за участю Національної академії наук України і внести в установленому законом порядку на розгляд Верховною Радою України проект Закону України "Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті".
П. 5 передбачив "Запропонувати органам місцевого самоврядування здійснювати заходи щодо вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті".
Здавалося б, що може бути простішим за розроблення КМУ законопроекту щодо статусу борців за незалежність України? Лише сумлінне виконання Указу. Але...

Спершу я розпочав чекати рішення суду, оскільки Указ оскаржила до адміныстративного суду Н. Вітренко. Але 18.07.2011 року суд визнав законним Указ № 75/2010:

Суд підтвердив законність Указу Президента України Віктора Ющенка про визнання учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України.
Анатолій Грива 19.07.2011 14:25

18 липня Окружний адміністративний суд міста Києва підтвердив законність указу Президента України Віктора Ющенка про визнання учасників Організації українських націоналістів (ОУН) і воїнів Української повстанської армії (УПА) учасниками боротьби за незалежність України.

Суд підтвердив законність Указу Президента України Віктора Ющенка про визнання учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України Про це повідомив представник В.Ющенка у суді В'ячеслав Мартинюк, поінформували ZAXID.NET в прес-службі "Нашої України".

За словами В'ячеслава Мартинюка, суд не задовольнив позов Наталії Вітренко про нібито незаконність прийняття цього указу.

"У даній справі позивач Наталія Вітренко намагалася обґрунтувати нібито незаконність прийняття Ющенком указу про вшанування борців за незалежність України. Однак суд виніс законне обґрунтоване рішення і підтвердив абсолютну правомірність цього указу", – сказав Мартинюк.

Нагадаємо, 5 липня Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про залучення Віктора Ющенка в якості третьої особи на стороні відповідача у справі скасування згаданого указу.

Віктор Ющенко видав Указ про вшанування борців за незалежність України:
Крім вояків ОУН і УПА, борцями за українську незалежність було також визнано членів формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української держави Гетьманату, Української військової організації, Організації народної оборони "Карпатська Січ", Української головної визвольної ради й інших військових формувань, які боролися за незалежність України».

Почекавши рік, що влада кинеться виконувати Указ, та не дочекавшись цього, я звернувся до влади із заявою щодо вшанування нас, борців за незалежність України, але 05.07. та 27.07.2012 року я отримав відписки з Мінсоцполітики, куди відфутболили мої заяви. Мінсоцполітики 27.06.12 та 05.07.12 надало відповіді на мої заяви: «Департаментом соціальних послуг розглянуто Ваше звернення, яке надійшло із Секретаріату КМУ. Повідомляємо, що Ваші пропозиції Департаментом взято до уваги та будуть розглянуті під час удосконалення чинного законодавства». Прошу звернути увагу на два чинники: мою заяву від футболив Секретаріат КМУ, а не дав доручення Прем’єр-міністр, та те, що не Мінсоцполітики, а його Департамент взяв до уваги. Листи підписав аж … заступник департаменту І. Кисляк.
Ось вам і фокус із виконанням Указу, за яким саме КМУ зобов’язаний підготовити та подати до ВРУ відповідний Законопроект

Коли ж в Україні відбулася зміна влади, я звернувся із відповідними заявами до нової влади, але і нова влада послала мене туди ж, куди і попередня влада посилала - до Мінсоцполітики. Відповіді я отримав тотожні відповідям влади Януковича.
Так, 24.07.14 я отримав відповідь від Мінсоцполітики у сякому сказано, що: Юридичний департамент розглянув Ваше звернення, що надійшло з Адміністрації Президента України. Повідомляємо, що Ваші пропозиції стосовно соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті будуть розглянуті під час удосконалення законодавства з урахуванням соціальної спрямованості політики Уряду, стану соціально-економічного розвитку країни і збалансування додаткових видатків із наявними бюджетними ресурсами». Підписав директор Юрдепартаменту О. Туліна.
Одним словом, і у першому і у другому випадку нас культурно послали … у далеке наше невмируще. А ось комуністичним прихвосням в незалежній Україні сплачуються солідні персональні пенсії.

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про пенсії за особливі заслуги перед Україною

Стаття 1. Пенсії за особливі заслуги перед Україною (далі -
пенсії за особливі заслуги) встановлюються громадянам України:

1) Героям України, Героям Радянського Союзу, Героям
Соціалістичної Праці, особам, нагородженим орденом Леніна, орденом
Слави трьох ступенів, орденом Трудової Слави трьох ступенів,
чотирма і більше медалями "За відвагу", чотирма і більше орденами
України та колишнього Союзу РСР, повним кавалерам ордена "За
службу Родине в Вооруженных Силах СССР", особам, відзначеним
почесним званням України, колишніх Союзу РСР та Української РСР
"народний"; { Пункт 1 статті 1 із змінами, внесеними згідно із
Законом N 107-VI ( 107-17 ) від 28.12.2007 - зміну визнано
неконституційною згідно з Рішенням Конституційного Суду
N 10-рп/2008 ( v010p710-08 ) від 22.05.2008; із змінами, внесеними
згідно із Законами N 1343-VI ( 1343-17 ) від 19.05.2009, N 3496-VI
( 3496-17 ) від 14.06.2011 }

5) народним депутатам України, депутатам колишніх Союзу РСР
та Української РСР, членам Кабінету Міністрів України та Уряду
колишньої Української РСР;

6) особам, відзначеним почесним званням України, колишніх
Союзу РСР та Української РСР "заслужений", державними преміями
України, колишніх Союзу РСР та Української РСР, нагородженим одним
із орденів України або колишнього Союзу РСР, Почесною грамотою
Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії
Верховної Ради Української РСР, а також особам, яким до
1 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії союзного чи
республіканського значення; { Пункт 6 статті 1 із змінами,
внесеними згідно із Законами N 1383-IV ( 1383-15 ) від 11.12.2003,
N 3045-IV ( 3045-15 ) від 02.11.2005; в редакції Закону N 2417-IV
( 2417-15 ) від 03.02.2005 }

Ось такий цинізм влади, чи влада цинізму оскільки влада пішла на поводу Н. Вітренко та проігнорувала (не визнала) Указ Президента України В. Ющенка № 75/2010.

0
реклама
реклама