1xBet залучили український грально-айтівний холдинг TECHIA задля фронтування себе в Україні – експерт

170123
1xBet залучили український грально-айтівний холдинг TECHIA задля фронтування себе в Україні – експерт

“Твоя беттингова компанія”, що діє на користь російського букмекера 1xBet, пов’язана з холдингом TECHIA, що розвиває проєкти в галузі IT, кіберспорту та криптовалют - повідомляє Прямий

Про це у Facebook пише політичний експерт Володимир Бондаренко.

Експерт нагадав, що офіційним власником “Твоєї беттингової компанії”, на яку оформлялися ліцензії для бізнесу 1xBet, є Сергій Цибін з Дніпра. А Цибін свого часу заснував фірму “МЕ-ЕСТЕЙТ”, якою керував Юрій Лазебніков.

“Лазебніков це цікаво, тому що він та його партнер Крот Олег Олександрович володіють грально-айтівним холдингом TECHIIA (Течія), який пожертвував близько $60 млн на оборону України та гуманітарку (за словами Олега Крота в інтерв’ю Карасю, хоча Форбс писав, що вони пожертвували” $8 млн) У 2020 холдинг TECHIIA підписав меморандум з Мінцифри про розвиток ІТ, кіберспорту та STEM-освіти, а також – будівництво дата-центрів”, — зазначив Бондаренко.

Експерт зазначив, що вважати Цибіна простим номіналом було б неправильно, оскільки він має і зв’язки, і власний капітал.

“Цибін відомий тим, що володів і керував Класикбанком, який у 2009 році він продав Думчеву (мийник з клану Яреми-Гелетея, у Києві відомий в образі носорога, як кандидат у мери у 2015). Тобто власний капітал у цього Цибіна є, принаймні на ліцензії, можливо, він і не номінальник”, — розповів він.

Крім того, нагадав експерт, Цибін був помічником нардепа Володимира Ар’єва від партії “Європейська солідарність” у минулому скликанні.

“Хто розвиватиме “російську” 1xBet в Україні: чи то Цибін, чи то Думчев, чи то Лазебніков-Крот – обирайте самі”, — іронізує Бондаренко.

Нагадаємо, бенефіціари 1xBet — громадяни РФ Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін, проживають фактично зараз на Кіпрі. На український ринок компанія прокладала собі дорогу через “Першу беттингову компанію”, отримавши у розпал широкомасштабної агресії РФ проти України на цю юрособу ліцензію в Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Після опублікування журналістського розслідування про лобіювання інтересів російського букмекера в Україні під час війни спалахнув скандал, який дійшов аж до президента Володимира Зеленського.

За різними фактами, пов’язаними з 1xBet, було розпочато розслідування, що проводяться СБУ та БЕБ.

Однак, незважаючи ні на що, КРАІЛ не виявила підстав, щоб позбавити 1xBet ліцензії в Україні.

 
Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама