Економіка

инвестиции

Необходимый объем нвестиций в экономику составляет 25% ВВП, - Гройсман

1 8480
Необходимый объем нвестиций в экономику составляет 25% ВВП, - Гройсман

Ориентир объема инвестиций, которые необходимо привлечь в экономику Украины составляет 25% ВВП. Об этом заявил премьер-министр Владимир Гройсман, сообщает правительственный портал.

По словам премьера, достижение этой цели позволит обеспечить не только реактивный рост экономики, но и существенно снизит долговую нагрузку на бюджет.

«Нам нужно, чтобы инвестиции составляли 25% ВВП Украины. Они будут инвестироваться в украинские предприятия», — сказал Гройсман.

Он напомнил, что объем бюджетных ассигнований на обслуживание государственного долга составляет 130 млрд грн. Еще 140 млрд грн составляет дефицит бюджета Пенсионного фонда, который через существующую до последнего времени пенсионную систему компенсируется за счет государственного бюджета.

Реальный ВВП Украины в 2017 году составил 2 445 млрд грн, номинальный — 2 982 млрд грн.

Завантаження...
Комментарии (1)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
наука суспільству 14 февраля 2019, 17:03

Гройсман хочет 25% ВВП инвестиций (а це 6 млн. робочих місць) для роста ВВП на 5%?!
Науковці Гройсмана определили номинальный ВВП України в 3, 4 раза меньше, чем мировая экономическая наука Всемирного банка. (Університет треба було б йому не кидати. Наука не пішла, а от торгівля пішла).
Эти цифры многим ничего не говорят. Но если эти цифры сравнить с ФЗП:
24 млн. робітників – 7770*12*24=2, 238 трлн. грн на рік.
12 млн. пенсіонерів – 0, 264 трлн. грн на рік.
Вартість ВВП 10, 386 трлн. грн.
Народ може купити 2, 502/10, 386=0, 23 ВВП.
Гроші перетікають до власної кишені олігархів.
НБУ для їх повернення піднімає курс гривні до долара, а державних підприємств з експортом товарів дуже мало і кількість їх надалі зменшується за політикою приватизації. Валюти в НБУ, ясно, не вистачає. Україну в кредити треба заганяти. А далі всі нещастя НАРОДУ за логікою кредитів – виплачують дивіденди і проценти кредиторам.
Мрія Гройсмана: «Вільні ціни» працює «добре» на користь власників засобів виробництва і товарів з прибутком 37% ВВП, а з з/пл фіз. осіб держава забирає свої 40%.
При будівництві капіталізму влада захищає капіталістів. НАРОД, що створює ВВП, і є власником природних ресурсів та джерелом влади, не може регулювати ціни на свою користь (яка фантастична уява у цього народа про ДОБРОБУТ без інтересу НАРОДА!!! Народи Франції, Англії, Італії, Сербії, Бельгії, та ін. намагаються управляти цінами на товари і працю). Конституція України для даного механізму мовчить. ЄС і НАТО економічно не допоможуть, як не допомогли ряду країнам-членам. Без ДОБРОБУТУ у голові НАРОДА - наявного ДОБРОБУТУ не буде.
Депутати і політики не розуміють, що відбувається, тому говорять на користь бідних, думають про власну кишеню, а ***, разом з урядом, все на користь олігархів (так звані поглиблюючі БІДНІСТЬ реформи). Конституція це не забороняє. Як українці планують викручуватися з під цього економічного тиску сучасного шовінізму у владі? Наука відповіді не знає, оскільки НАРОДУ це глибоко до «лампочки», да і незрозуміло. А Крим і Донбас, на фоні гібридних інтересів олігархів з розміром і прикриттям інтересів держав, за розподіл власності природних ресурсів України між сходом і заходом, є побічним, але дуже дорогим соціально-економічним ефектом для України, за межі інформаційного поля якого ні кого не випускають олігархічні ЗМІ. Кроки у бік ДОБРОБУТУ НАРОДА ні НАБУ, ні САП, як дві ноги у болоті олігархічних цінностей – необмеженого бажання грошей, робити не можуть. Сучасні президентські вибори точно не допоможуть – нема представників бідного НАРОДУ, якому весь час нагадують, а виділяють один день, про джерело влади, яке законодавили так, щоб тої влади 5 років не було (2, 52 млн. грн замість науково обґрунтованої Програми з Проектів ДОБРОБУТУ, які НАРОД допоможе виконувати). Чи на скільки раззаконодавить цю ситуацію новий парламент покажуть вже президентські вибори. Але можна прогнозувати на 99%, що НІ, оскільки ні лівому, ні правому лекторату про параметри ІСТИНИ + СПРАВЕДЛИВОСТІ = ДОБРОБУТ, тобто виробництва і споживання ВВП, ніхто в буржуазних ЗМІ не розкаже. Тому виберуть несвідомих, але активних, і рух країни у економічній темряві грабіжних схем буде продовжено.

0
реклама
реклама