Комісія ООН на даному етапі не дійшла висновку, що в Україні відбувається геноцид

824

На даний момент немає достатніх наявних доказів дій держави-агресора росії, які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид. У деякимх російських ЗМІ були певні заяви, які, можливо, могли мати стосунок до питання про підбурювання до геноциду. Про це заявив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе, повідомляє Радіо Свобода у понеділок, 4 вересня.

Мьосе сказав, що комісія ООН на даному етапі не дійшла висновку, що в Україні відбувається геноцид. За його словами, немає достатніх наявних доказів, що б відповідали юридичній кваліфікації Конвенції про геноцид.

"Ви пам’ятаєте, що це питання умислу, умислу злочинців. Має бути "потреба" знищити певну групу. І таке знищення, відповідно до Конвенції, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови, які підтверджені судовою практикою", – цитує видання слова голови Комісії ООН.

При цьому було виявлено велику кількість воєнних злочинів, зокрема тортур та атак по енергетичній інфраструктурі України з жовтня 2022 року, але це є ознаками злочинів проти людяності, зазначив Мьосе. На його думку, корисно дивитися на все у контексті та продовжувати розгляд усіх обставин, хоча раніше Комісія зазначала, що "в російських ЗМІ були певні заяви, які, можливо, могли мати стосунок до питання про підбурювання до геноциду".

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама