Аграріям компенсують 25% витрат на сільгосптехніку українського виробництва

1180

В Україні офіційно стартувала програма часткової компенсації державою вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва. Вона є складовою економічної програми "Зроблено в Україні", повідомило Міністерство економіки.

Рішення про запуск програми уряд ухвалив 8 березня. Наказ про формування та затвердження переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, 8 квітня підписала міністр економіки Юлія Свириденко.

Завдяки програмі цього року аграрії, що купуватимуть у виробників, внесених до переліку, заощадять на придбанні 25%. Імпорт сільгоспмашин та обладнання може зменшитися до 10%. До того ж програма сприятиме створенню близько тисячі нових робочих місць, вважають у Мінекономіки.

Щоб отримати часткову компенсацію від держави вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має:

→ обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки,

→ придбати необхідну техніку,

→ подати до уповноваженого банку заявку та підтверджувальні документи.

У держбюджеті на 2024 рік на реалізацію програми закладено 1 млрд грн. За підрахунками міністерства, цього вистачить, щоб задовольнити заявки на вітчизняну техніку близько 4000 агровиробників.

Станом на 8 квітня до оновленого переліку увійшло 964 номенклатурні позиції продукції 21 українського виробника сільгоспмашин та обладнання. За підсумками надходження та розгляду нових заяв виробників техніки та обладнання перелік оновлюватиметься.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама