Литвиненко: російська еліта одного дня може відвернутися від путіна

776

російська еліта одного дня може відвернутися від диктатора володимира путіна. Такий розвиток подій є цілком реалістичним.

Про це заявив новий секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко в інтерв’ю виданню The Economist.

«У керівництві країни все ще досить багато раціональних людей. Вони почнуть думати і діяти, коли зрозуміють, що ціна перебування з путіним вища, ніж відхід від нього», – сказав він.

Водночас Литвиненко заявив, що першочерговим завданням України є одержання реальних гарантій безпеки.

За його словами, в ідеалі, це означає членство в НАТО або всеосяжну угоду про безпеку зі США на кшталт тих, що вона має з Філіппінами, Японією чи Південною Кореєю.

Він зауважив, що під час війни досягти цього буде нелегко, але двосторонні угоди про безпеку з Британією, Францією, Італією, Канадою та іншими країнами можна розглядати як сходинки до цієї мети.

«Протягом останніх 300 років росія була постійним викликом безпеці для цієї частини світу. Було б фантастично, якби ми змогли усунути цю загрозу хоча б на кілька поколінь», – зауважив секретар РНБО.

Як зазначає The Economist, не всі так добре знають росію, як Олександр Литвиненко. Новий секретар РНБО провів п’ять років у москві як курсант в елітній академії кдб. Як голова Служби зовнішньої розвідки України протягом двох років війни він займався підривом та отриманням інформації від своїх колишніх колег.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама