Стефанішина: Обмежень і примусового повернення українців будь-якої статі чи віку в країну не буде

957

Обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, коментуючи питання припинення надання чоловіками призовного віку консульських послуг за кордоном, пише DW.

Зокрема вона зазначила, що облік у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки не означає "автоматичну мобілізацію на фронт".

"Україна ухвалила закон про мобілізацію, і ми маємо розуміти, у якому обсязі ми можемо заміняти хлопців на фронті. Йдеться про потенціал мобілізації - облік і інформацію. І це першочергова мета нашого рішення", - наголосила Стефанішина.

Також вона розповіла, що у травні в Україну приїде єврокомісарка з питань внутрішніх справ і міграції Ілва Йоганссон.

Вона планує обговорити з українською владою питання подальшого юридичного статусу українців за кордоном, враховуючи, що чинний механізм тимчасового захисту в ЄС діятиме до березня 2025 року.

"Тому обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде. Але у питаннях війни немає приємних рішень і давайте не забувати, що війна триває і ми маємо її виграти", - підкреслила Стефанішина.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама