Politics

friendship

Arbuzov – Ukraine cannot turn away from Russia

4 43786

The Ukrainian government needs to stop the anti-Russian hysteria and begin building normal relationships with Russia, said former premier of Ukraine Serhiy Arbuzov in an interview for RIA News.

“Despite someone’s wishes, Ukraine cannot turn away from Russian consumers of our products, cooperation with Russian producers and Russian gas in a blink. That is of course, if all people of the country are going to build modern European economy, and don't go to collect apples in Poland,” noted the former speaker.

He reminded that Ukrainian turnover with Russia is higher than with the other countries.

“The last year, it amounted to around US $38 bn. There is not and will not be any market substitution, as we said the last year in autumn. But nobody heard us. Now, a year later the representatives of the new government begin to admit this, shamefully delaying the ratification of the association with EU. Economy makes them to forget about politics,” he emphasized.
Serhiy Arbuzov considers that Ukraine and Russia should reach an agreement.

“In any format – bilateral, trilateral, involving EU or somebody else. The survival of the country named Ukraine without any exaggeration depends on these negotiations, said the politician.

Comments (4)
In order to post comments, you must login.
Guest
Виктор Царев 26 August 2014, 12:16

У нас из вопроса экспорта сделали чисто политическую проблему, и проблема эта бьет сейчас по карману страны наотмашь. Европейские рынки не заменили исходных восточных, это уже видно, но политики продолжают бахвалиться тем, что отнимают у страны деньги. Отрежу себе голову назло соседу, это называется. И на данный момент голова наша уже болтается на кожице.

0
Ольга Воробьева
Ольга Воробьева 26 August 2014, 12:54

просто не умеют разграничивать политику и экономику. Сначала вопрос газа сделали политическим, теперь вот и торговые отношения страдают из-за того, что власти не могут решить свои проблемы. И это не только у нас так, ведь страдает и Польша, и Германия, и Италия.

0
Александр Якушев 26 August 2014, 09:00

А Арбуз что, великий эксперт? Как они уже задолбали эти холуи паРАШКИ.Как какое то чмо из старой власти коменты раздаёт так только и слышно что от паРАШКИ нельзя отказываться.Вначале мы в ЕС и НАТО вступим, а потом посмотрим на каких условиях принять её дружбу.

1
Ilya Ilichenko 26 August 2014, 13:01

Злитесь вы, может, и оправданно, но если перестать агрессировать, сразу понятно, что год назад мы жили не только лучше, но и спокойнее. Лично я нормально спал ночью, а не просыпался в тревоге о том, что же будет завтра и будет ли вообще моя страна существовать или всех нас разгонят по всему миру? Ну, а без Рашки будет туго, даже Сенька признал. Газ-то все равно будем у агрессора покупать, как ни крути

0
advertisement
advertisement