Політика

инициативы

Раде предлагают люстрировать ректоров вузов

8 19244

В Верховной Раде зарегистрирован законопроект, запрещающий голосовавшим 16 января 2014 года народным депутатам занимать должности ректоров высших учебных заведений.

Об этом сообщает Капитал со ссылкой на соответствующую информацию, обнародованную на официальном сайте парламента.

Авторами законопроект № 2505 выступили народные депутаты Юрий Деревянко и Ирина Суслова (внефракционные).

Кроме того, как передает «Интерфакс-Украина», Деревянко на пресс-конференции пояснил, что данный законопроект необходим, поскольку люстрация фактически обошла сферу образования.

«В случае принятия этих поправок такие ректоры как Калетник, такие ректоры, пока почетные, как Кивалов... Те люди, которые голосовали за диктаторские законы от 16 января и, по информации многих СМИ, были задействованы в мошеннических схемах в своих вузах по разворовыванию имущества, других злоупотреблениях, не смогут занимать должности ректоров в высших учебных заведениях», - сказал он.

В свою очередь Суслова сообщила, что народные депутаты направили в правоохранительные органы обращение с требованием проверить факты злоупотреблений ректором Винницкого национального аграрного университета Григорием Калетником, ректором Национального университета «Одесская юридическая академия» Сергеем Киваловым и ректором Национального университета государственной налоговой службы Петром Мельником.

Завантаження...
Комментарии (8)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
Melania Pototskaya 06 апреля 2015, 17:20

По-моєму в посиленій увазі політиків до виборів ректора ВНАУ явно вбачається факт політичного замовлення конкурента, або ж банальне рейдерське захоплення університету. А всі ці балачки про люстрацію ректорів, посади яких, між іншим, є ВИБОРНИМИ і не можуть підлягати люстрації як і нардепи, президент та ін., спрямовані на дискредитацію ВУЗів та їх керівництва.

0
Ангелана Вітюк 05 апреля 2015, 22:40

Так і незрозуміло, які критерії люстрації? Хіба люстрація не повинна стосуватися усіх громадян України?

0
Наталія Кравець 05 апреля 2015, 12:04

Не поїде ця «люстрацій на комісія» до Вінницького аграрного, бо є там що показати і розказати, не бояться у ВНАУ проханих чи непроханих гостей. Багато комісій тодішніх і теперішніх доклали зусиль, аби об’єктивно перевірити роботу вишу. І сумніваюся, що кандидатів на посаду ректора людям покажуть, бо нема в них такого, який би міг вийти на *** з Г.М. Калетніком і перемогти його своїми знаннями у галузі сільського господарства, у питаннях покращення рівня вищої освіти в агарних закладах. Григорій Миколайович мав справу з фахівцями багатьох європейських держав, які знають, як сприяти економічному зростанню аграрної країни.

0
Ігор Потапов 05 апреля 2015, 11:21

Cуслова є частиною великої гри. Її завдання- дестабілізація ситуації в аграрному університеті.Це теж зрозумів Курило. Хто після Суслової вступить в гру.?

0
Андрій Михайлів 05 апреля 2015, 00:35

казав ПП що краща люстрація це вибори а тут що не діє?

0
Iren Shvets 04 апреля 2015, 21:34

Всім відомо, що найкраща люстрація – це думка громади. Чому ж тоді пані Суслова вважає свою думку вищою за думку колективів навчальних закладів, у чию роботу вона безпідставно сьогодні втручається? Схоже на те, що Суслова переживає не за колективи, а за те, щоб захопити владу у найкращих навчальних закладах України!!! Це що, схема рейдерства по-новому?

0
Александр Шаповалюк
Александр Шаповалюк 04 апреля 2015, 15:35

Найкраща люстрація це вибори. Дайте їх провести спокійно. Суслова вгамуйся вже. На прес-конференції всі зрозуміли шо ти повний ноль.

0
Игорь Василевский 04 апреля 2015, 13:14

А чого Суслова не відповіла на жодне питання журналістів? Чому вона бреше, що у Вінницькому аграрному підземний паркінг і вертолітний майданчик?! Коли за свою брехню вона понесе відповідальність?!

0
реклама
реклама