Bild: У бюджеті Німеччини на 2024 рік бракує понад п'ять мільярдів євро на військову допомогу Україні

1392

Міністерство оборони Німеччини забило на сполох, оскільки у бюджеті країни на 2024 рік бракує понад п'ять мільярдів євро на військову допомогу Україні.

Про це йдеться у конфіденційному документі міністерства, з яким ознайомилось видання Bild, пише "Європейська правда".

Як пояснює видання, військова підтримка України виплачується з бюджету "загального фінансового управління" і у ньому Міністерство фінансів Німеччини виділило для допомоги Україні 4 млрд євро у 2024 році.

Із них 3,1 млрд євро заплановано на вже обіцяні раніше заходи допомоги, 770 млн євро зарезервовано для Міністерства закордонних справ та його допомоги.Таким чином на нові військові проєкти в 2024 році залишиться лише 120 млн євро.

Але потреби України, за словами Міноборони Німеччини, значно вищі. Київ очікує від Німеччини додаткової підтримки на 5,22 млрд євро, щоб Україна могла встояти перед російською агресією.

У Міністерстві оборони підрахували, скільки коштів та на що потрібно передбачити: 880 млн євро на ППО; 675 млн євро на бойову броньовану техніку; 390 млн євро для інженерної діяльності; 935 млн євро на засоби захисту; 2,34 млрд євро на ремонт, запчастини і логістику.

Також у бюджет не включено 525 млн євро на заміну переданого матеріалу Бундесверу.

Бюджет на 2024 рік остаточно затвердять у середині листопада. До того часу ще триватимуть переговори щодо нього.

"Ми повинні дотримати своє слово. Не повинно бути так, щоб ми вичерпалися, коли мова йде про допомогу Україні наступного року. Міністр фінансів Лінднер зобов'язаний надати додаткові мільярди допомоги Україні до остаточного ухвалення бюджету. Україна повинна мати можливість покладатися на обіцянки Німеччини", – прокоментував член керівної СДПН Андреас Шварц, відповідальний за оборонний бюджет у бюджетному комітеті.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама