ISW: рф намагається використовувати неправдиві наративи про переслідування УПЦ МП

167990

Керівництво рф намагається використовувати неправдиві наративи про переслідування Української Православної церкви (московського патріархату), звинувачуючи українську владу в придушенні релігійних свобод, для морального виправдання відмови від переговорів з Києвом, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ньому наголошується, що постійний представник росії при Раді безпеки ООН василь небензя у своєму зверненні заявив, що українська влада — це нібито "авторитарна диктатура", яка бажає "зруйнувати канонічну церкву в Україні — УПЦ (МП)".

"небензя стверджував, що така "авторитарна диктатура" являє собою серйозну перешкоду для мирних переговорів, і просив провести спеціальне засідання Ради Безпеки ООН для обговорення передбачуваних державних переслідувань УПЦ (МП)", - йдеться у звіті.

Аналітики переконані, що російські офіційні особи навмисно спотворюють зусилля України з виявлення агентів кремля в структурі УПЦ МП як переслідування церкви. Вони уточнюють, що українська влада не обмежує свободу віросповідання в країні, а Україна не є екзистенціальною загрозою для рф, про що також заявив небензя.

Крім того, в Інституті зазначають, що російські окупанти напередодні завдали дві хвилі ракетних ударів по критично важливій інфраструктурі України. Уточнюється, що загарбники спочатку завдавали ударів по Києву та Київській області з комплексів С-300 і С-400, що базуються на території білорусі, а потім завдали 28 ударів крилатими ракетами Х-101/Х-555, Х-22, керованими авіаційними ракетами морського базування "Калібр" і Х-59.

А щодо ситуації на полі бою, то в ISW наголошують, що російські окупанти намагаються продовжувати наступальні дії в районі Бахмута і Соледара, а також здійснювати контрнаступальні дії на лінії Сватове-Кремінна.

У свою чергу, в Інституті повідомляють, що українська армія завдає ударів по позиціях загарбників в тилу, продовжує просування в районі Кремінної, а також утримувати низку позицій в районі Соледара.

У ISW додають, що російські окупанти продовжують примушувати жителів окупованої Херсонської області до евакуації, а українські партизани продовжують підривати зусилля російської тилової охорони та зусилля окупаційної влади щодо встановлення стабільного контролю над тимчасово окупованими регіонами України.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама