Гетманцев: З початку 2023 року від малої приватизації держбюджет отримав рекордні надходження

18118

З початку 2023 року станом на середину липня до державного бюджету України надійшло вже більше 2 млрд грн. Показник є рекордним за останні 10 років. Фінальна вартість 73% проданих об’єктів варіюється в межах 1 млн грн.

Про це повідомив очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зауважив, що для держави економічно є доцільним позбуватися таких активів, водночас для бізнесу вони можуть бути корисними.

"У той же час вони можуть стати добрим стартовим активом для малого бізнесу, який за невеличкі кошти може вдихнути у них друге життя (тим більше в умовах, коли держава реалізує такі популярні програми підтримки МСБ, як доступні кредити "5-7-9%" та єРобота)", — резюмував Гетманцев.

Ще 15% об’єктів продали за 1-10 млн грн, 12% — дорожче за 10 млн грн. Наступними, на його думку, держава має позбутися спиртових заводів, портів, готелів.

"Вони не є стратегічно важливими для економіки та безпеки держави, і у приватних руках мають більше шансів для розвитку", — пояснив нардеп.

Нагадаємо, ще в 2022 році Верховна Рада прийняла закон, що пришвидшує та спрощує приватизацію державних підприємств в умовах воєнного стану.

Прийнятий закон передбачає суттєве скорочення строків проведення приватизаційних аукціонів та підготовки об’єктів - від оголошення до підписання договору має пройти не більше двох місяців. При цьому оплата за придбане підприємство має відбуватися до укладання договору купівлі—продажу.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама