Використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну продовжено

1281

Кабінет міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Як зазначають у Міністерстві соціальної політики, це дасть змогу організаціям, які завозять гумдопомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.

Водночас, нагадаємо, що з 1 грудня отримувачі вже зможуть використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги, тобто подавати декларацію онлайн з використанням відповідної автоматизованої системи. При цьому не є обов'язковим використання конкретно електронного чи конкретно паперового варіанту.

Таким чином, до 1 квітня триватиме перехідний період з можливістю подання декларації двома способами: у цей час фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.

У цей період, як вказують у Мінсоцполітики, воно у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством продовжуватиме опрацьовувати конструктивні коментарі та пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення і обліку гумдопомоги.

З 1 ж листопада в Україні триває тестування цифрової платформи декларування гумдопомоги. За даними профільного міністерства, до нього вже долучились більше 300 організацій.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама