У ПФУ нагадали про спосіб підвищення пенсії

4863

У той час, як частина пенсіонерів отримає 500 гривень до пенсії у серпні, у Пенсійному фонді нагадали про спосіб підвищення пенсії, який залежить виключно від пенсіонерів. Таким чином, виплати можна збільшити майже на 50%.

«У вересні мені виповниться 60 років, але я планую продовжувати працювати і відмовитися від пенсії. Хотілося б дізнатися, на скільки можна збільшити пенсію, якщо відстрочити вихід на заслужений відпочинок?» – запитала киянка.

Фахівці ПФУ відповіли, що українці, які отримали право на пенсію за віком, але ухвалили рішення продовжувати працювати, за кожний відпрацьований рік можуть отримати доплату до пенсії. І мова не про перерахунок для працюючих пенсіонерів. Для такого підвищення громадянин має відмовитись від пенсії.

За кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію терміном до 60 місяців виплата збільшується на 0,5%.

А якщо ви пропрацюєте понад 60 місяців, то сума за кожний відпрацьований місяць становитиме 0,75%.

Наприклад, якщо людина відстрочить свій вихід на пенсію на період менше 60 місяців, то за кожен рік такої відстрочки вона отримає надбавку до пенсії у розмірі 6% (0,5 х 12).

За два роки пізнішого виходу на пенсію — 12% (0,5 х 24) тощо. А от відстрочка на шість років (це 72 місяці) вже збільшить основний розмір пенсії на 54% (72 х 0,75).

Для оформлення пенсії з відстрочкою потрібно обов’язково повідомити про своє бажання у ПФУ, якщо цього не зробити, то вам можуть призначити пенсію автоматично і ні про яку відстрочку не йтиметься.

Також, ухвалюючи рішення відстрочити вихід на пенсію, зважте всі за і проти. Якщо у вас невелика зарплата і, відповідно, будуть невеликі пенсійні виплати, то відстрочка особливо не врятує ситуацію. Тоді краще отримувати пенсію та продовжувати працювати.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама