The New York Times: Китай продав рф безпілотників на суму понад 12 мільйонів доларів

86072

З початку повномаштабного вторгнення росії в Україну Китай продав у рф безпілотників та комплектуючих до них на суму понад 12 мільйонів доларів. Ці продажі йшли через Казахстан, Пакистан і білорусь.

У військовому та економічному відношенні Пекін стас дуже важливою опорою для росії у її військових зусиллях. рф змогла налагодити масові поставки безпілотників з Китаю, пише The New York Times.

Загалом, майже 70 китайських експортерів продали в росію 26 різних марок китайських безпілотників після початку війни. Другим за величиною проданим брендом був Autel, китайський виробник дронів з дочірніми компаніями в США, Німеччині та Італії.

Остання партія безпілотників, вартістю у 2 мільйони доларів, була відвантажена до рф в лютому 2023 року.

Видання зазначає, що в цій війні безпілотники на полі бою є такими ж важливими, як і артснаряди, тому їх безперебійні поставки можуть стати довгостроковою перевагою для російських військ.

Китайські компанії, що постачають до росії, іноді використовують ланцюги компаній-посередників, які можуть включати більше десятка фірм.

Минулого місяця адміністрація Байдена пообіцяла розправитися з компаніями, які продають технології в росію в рамках своїх зусиль щодо припинення війни країни проти України. Проте, потік китайських безпілотників до країни показує, що зробити це буде вкрай важко.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама