КОВА: "Пункти незламності" Київській області переводять в режим очікування

382887
КОВА: "Пункти незламності" Київській області переводять в режим очікування

"Пункти незламності" Київській області переводять в режим очікування. Про це йдеться у повідомленні Київської обласної військової адміністрації, передають Українськi Новини.

"Пункти незламності" в Київській області змінюють графік роботи. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Так, під час засідання було вирішено перевести "Пункти незламності" з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи. Проте у випадку екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації "Пункти незламності" мають відновити роботу протягом 1-2 годин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Пункти незламності", що створені в адміністративних будівлях, зокрема у приміщеннях районних військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад, старостатах та ЦНАПах, продовжать працювати в робочі години. Там люди, у разі потреби, можуть отримати доступ до мережі Інтернет та підзарядити мобільні пристрої.

У кожній територіальній громаді має функціонувати щонайменше 1 такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів може бути збільшена.

Через масовані ворожі атаки на критичну інфраструктуру протягом осені-зими в Київській області були облаштовані 433 "Пункти незламності". Із них 60 локацій розгорнула Державна служба з надзвичайних ситуацій, 85 пунктів створив відповідальний бізнес.

"Пункти незламності" функціонували цілодобово та безкоштовно. У них, попри відключення електроенергії, люди могли погрітися, підзарядити гаджети, скористатися мобільним зв’язком та інтернетом. Більшість пунктів забезпечені генераторами, мають запаси води та їжі, засоби особистої гігієни.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама