Столтенберг: Немає сенсу обговорювати вступ України до НАТО до перемоги над росією

43475

Немає сенсу обговорювати вступ України до НАТО до перемоги над росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав про це в інтерв'ю одному з колишніх очільників НАТО Андерсу Фог Расмуссену на саміті демократії у Копенгагені, передає The Guardian.

"Коли на саміті НАТО в липні зустрінуться союзники по НАТО, глави держав і урядів надішлють дуже чітке повідомлення про підтримку України, і це буде проявлятися різними способами. Коли справа доходить до членства, я очікую, що союзники по НАТО скажуть, що Україна стане членом Альянсу. Про це було сказано кілька разів", – сказав Столтенберг.

Україна має право обирати свій шлях, вказав він.

"Не москва вирішує, що може зробити Україна, а Україна. І саме союзники по НАТО вирішують питання про членство. І, звісно, двері НАТО залишаються відкритими", – додав генсек.

Столтенберг заявив, що спершу треба забезпечити перемогу України у війні проти росії.

"Я також твердо вірю, що всі союзники скажуть, що, звичайно, найактуальнішим завданням зараз є забезпечення перемоги України. Те, що президент путін не виграє цю війну. Тому що тільки якщо Україна переможе як суверенна незалежна держава в Європі, є сенс обговорювати, коли і як Україна може стати членом Альянсу", – сказав він.

Глава НАТО також очікує погодження багаторічної програми для України. У її рамках союзники працюватимуть над тим, як допомогти Україні перейти до повної сумісності з НАТО.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама