ISW: міноборони рф не вирішило, як реагувати на рейди РДК і ЛСР

30952

міноборони рф не координує свої дії з губернатором Бєлгородської області в'ячеславом гладковим і не вирішило, як реагувати на рейди Російського добровольчого корпусу (РДК) і Легіону "Свобода Росії" (ЛСР), йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Суперечливі повідомлення офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення гладкова відреагувати на РДК і ЛСР дають підстави припустити, що мо (міністерство оборони - ІФ-У) і гладков не координують своїх відповідей на рейди", - зазначають аналітики ISW.

У зведенні йдеться про переговори про обмін російськими військовополоненими на території Бєлгородської області.

"ЛСР і РДК надіслали гладкову відео, на якому нібито були показані бійці РДК і ЛСР із двома російськими військовополоненими, яких, за їхніми словами, вони захопили під Новою Таволжанкою. РДК і ЛСР вимагали, щоб гладков прибув до храму на Новій Таволжанці до 17:00 (за московським часом) для переговорів про звільнення військовополонених. гладков заявив, що готовий зустрітися з бійцями РДК і ЛСР на блокпосту Шебекіно для переговорів про обмін військовополоненими. Пізніше гладков, як повідомляється, відмовився зустрічатися з бійцями РДК і ЛСР, оскільки вважав, що російські військовополонені вже мертві. РДК і ЛСР випустили наступне відео, на якому вони показують себе з 12 російськими військовополоненими, критикуючи гладкова за відсутність мужності і заявляючи, що вони відправлять військовополонених в Україну", - зазначає ISW.

Також підкреслюється, що раніше російські офіційні особи невідповідно реагували на рейди ополченців на територію рф, намагаючись заспокоїти зростаючу тривогу в російському суспільстві, а також підтримуючи інформаційні операції, спрямовані на те, щоб подати війну як екзистенціальну для росії.

Реакція росії здебільшого була зосереджена на інформаційному впливі, пише ISW, і немає жодних ознак того, що російське керівництво вирішило, як запобігати подальшим рейдам ополченців у прикордонні області росії. Також неясно, наголошується у зведенні, чи організовує російська влада відповідну евакуацію населення.

У матеріалі ISW посилається на бійця РДК, який заявив 4 червня, що влада Бєлгородської області не організувала оголошених заходів з евакуації в районі Шебекіно і що російські громадяни здебільшого втекли за власним бажанням, залишивши багато населених пунктів у напівзанедбаному стані. Однак гладков стверджував, що 4 тис. жителів цього району нині перебувають у пунктах тимчасового розміщення у зв'язку із заходами з евакуації.

Водночас аналітики ISW не отримали підтвердження того, що дії РДК і ЛСР спонукали керівництво рф відволікти значні сили для припинення прикордонних вторгнень, перекинувши їх із лінії фронту.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама