Нацбанк запускає інформаційну систему "Електронний архів НБУ"

161051

Національний банк України запускає інформаційну систему "Електронний архів НБУ" для подальшого впровадження безпаперових (paperless) технологій у фінансовій системі України, повідомляє пресслужба НБУ.

Вже завершено дослідно-промислову експлуатацію системи "Електронний архів НБУ", яка тривала з грудня 2021 року. Впровадження системи забезпечить автоматизацію основних функцій архіву, оцифрування архівних документів, зручність доступу до них працівників.

Національний банк планує поширення цієї інформаційної системи у банках та фінансових установах для покращення взаємодії з регулятором та іншими держорганами.

Подальші кроки щодо розвитку та вдосконалення інформаційної системи включатимуть проведення пілотного проєкту з Укрдержархівом, Міністерством юстиції та Мінцифри з обміну електронними архівними документами.

Також вивчається можливість обміну архівних документів спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) через створення нового онлайн-модуля "Особистий кабінет фондоутворювачів".

Намічено синхронізацію з електронними архівами банків, якщо такі вже працюють. Також НБУ допомагатиме банками створювати е-архіви.

Нацбанк стверджує, що готовий прислухатися до пропозицій банків щодо розвитку та впровадження нової електронної системи.

Правління НБУ затвердило у 2018 році проєкт "Електронний архів НБУ" та включило його до Стратегії Національного банку України до 2025 року.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама