Верещук: Для цивільних закрили в'їзд у 23 населені пункти Херсонської області

4801
Верещук: Для цивільних закрили в'їзд у 23 населені пункти Херсонської області

Для цивільних закрили в'їзд у 23 населені пункти Херсонської області, у яких оголошено примусову евакуацію дітей.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявила віцепрем’єр-міністр - міністер з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону.

"Після евакуації з дітьми назад повернутись не можна буде до того часу, поки відповідну інформацію не оприлюднить обласна військова адміністрація. Сили безпеки та оборони будуть інформувати людей щодо можливості повернення", - заявила Верещук.

Вона зауважила, що під обов'язкову евакуацію підпадають всі діти, які не досягли 18 років. Діти можуть евакуюватися як у супроводі одного з батьків, так і цілою родиною.

А ось за словами начальника управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА, який також виступав в ефірі телемарафону, наразі дітей з області евакуйовано не багато.

"Сьогодні також вивозили дітей, але небагато. Зараз правоохоронці будуть проводити роботу уже виходячи з нового рішення про те, що можна використовувати примус. До кінця тижня будемо мати інші результати", - сказав він.

За його словами, з області збираються евакуювати 802 дитини. Однак їх родини до останнього не хочуть залишати домівки та садиби.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама