Стало відомо, на скільки збільшилися борги українців протягом року

1166

За рік – з жовтня 2022 по жовтень 2023 року - кількість боргів українців у Єдиному реєстрі боржників зросла на 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Опендатабот.

"Практично половина нових боргів - 49% - з’явилася у реєстрі з травня по серпень поточного року, ще 67 тис боргів додалися протягом серпня-вересня. Для порівняння, за серпень-вересень 2022-го кількість боргів у ЄРБ навпаки зменшилася - на 354 тис", - йдеться в звіті про дослідження.

Повідомляється, що найбільший приріст протягом року спостерігався в категорії "Стягнення судового збору" - кількість боргів у цій категорії зросла на дві третини або 68%. За серпень-вересень кількість боргів у цій категорії збільшилася на 5,5%, їх частка в реєстрі становить 4%.

Найбільшу частку від загальної кількості боргів, як і раніше, становлять борги в категорії "Стягнення на користь держави" - 22,3%. За останній рік приріст у категорії -19%.

Частка боргів зі сплати штрафів за порушення ПДР - 19,6% від загальної кількості, а з жовтня 2022-го кількість таких боргів зросла на 8%.

Заборгованість за комунальні послуги за рік зросла на 13% або на 73 тис. грн, майже три чверті з них – борги минулого опалювального сезону, тобто з жовтня 2022-го по травень 2023-го. 12% або 8,6 тис. боргів додалися у серпні-вересні 2023 року. Частка комунальних у загальній структурі боргів - 7,4%.

У категорії "Стягнення коштів" (зокрема це й борги за кредитами) загальна заборгованість за рік зросла на 1,7%. У структурі ЄРБ ці борги складають 17,9%.

Кількість боргів з виплати аліментів зросла на 2%, а їх частка в реєстрі - 2,3%.

Повідомляється, що до ЄРБ потрапляють громадяни та компанії, щодо яких приватними і державними виконавцями було відкрито виконавчі провадження за невиконання рішень судів, несплату штрафів, несвоєчасну виплату заборгованостей перед банками тощо.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама