Німеччина та Франція закликають до реформування економічної політики ЄС

1313

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек та його французький колега Бруно Ле Мер спільно опублікували в четвер проєкт концепції, що закликає до реформування економічної політики Євросоюзу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DPA.

Міністри економіки обох країн закликали скоротити бюрократію та сприяти більшому економічному зростанню протягом наступних п'яти років.

За їхніми словами, необхідно також стимулювати дослідження в галузі штучного інтелекту (ШІ), біотехнологій та аерокосмічної галузі.

Габек та Ле Мер вказали, що оборонний сектор ЄС потребує посилення, а також розширення транскордонного співробітництва, де, на їхню думку, потрібні інвестиції з боку Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Примітно, що концепція закликає до швидкого відходу від викопного палива в енергетиці, хоча Німеччина і Франція застосовують різні підходи: Париж покладається на ядерну енергетику, а Берлін закрив всі свої атомні електростанції.

Водночас обидві країни пообіцяли працювати разом, щоб знайти спільні точки дотику для досягнення кліматичних та енергетичних цілей Євросоюзу.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама