Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ тримаються за Бахмут

204373
Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ тримаються за Бахмут

ЗСУ тримаються за Бахмут не тому, що це красива назва чи має якусь політичну складову, а тому, що саме там зараз сковується велика кількість сил ворога.

Про це "Апострофу" сказав військовий експерт, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

За його словами, є військова доречність у будь-яких бойових діях.

"Ворог кластиме тисячі людей, щоб виконати наказ свого "фюрера" по захопленню Бахмута. А ЗСУ так не роблять. І тримати Бахмут до останнього означає тримати доки, доки це буде доречно і не буде непотрібних непомірних втрат. Як тільки стане зрозуміло, що ЗСУ зможуть потрапити під Бахмутом в оперативне оточення без можливості постачання боєприпасів та допомоги, то вони відійдуть з Бахмута. А біля Костянтинівки вже споруджено потужну лінію оборони. Тобто ЗСУ відійдуть не в чисте поле, на більш потужну лінію оборони", - каже Гетьман.

Він підкреслив, що ЗСУ тримаються за Бахмут саме тому, що наразі наші бійці скували там величезну кількість живої сили та техніки ворога і фактично шматуємо російську армію.

"Тобто на Бахмутському напрямку щодня російська армія зазнає третину страт від загальних по всій лінії фронту. Тобто там мало не щодня ЗСУ знищують танкову роту і піхотний батальйон вбитими та пораненими. Це дуже відчутні втрати для ворога. А ті "мобіки", що приходять їм на підкріплення, взагалі довго не тримаються", - сказав експерт.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама