BILD: російські чиновники хотіли завдати удару по Україні за допомогою ракети-носія "Союз"

851

російські чиновники обговорювали можливість завдання удару по Україні за допомогою ракети-носія "Союз" з великою кількістю вибухівки на борту. У такий спосіб вони нібито хотіли справити враження на російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомило німецьке видання BILD.

Видання стверджує, що в його розпорядженні є понад сім хвилин запису розмов між колишнім главою корпорації "роскосмос" дмитром рогозіним і нинішнім керівником ракетного центру "прогрес" дмитром барановим.

На цих записах рогозін і баранов обговорюють можливість модифікації ракети-носія "Союз" таким чином, щоб після запуску вона не досягла орбіти, а впала на території України.

За їхніми словами, запуск ракети-носія потрібно здійснювати не з космодрому "Східний", а з космодрому в Плесецьку Архангельської області.

Запуск "Союзу" з цього космодрому дозволив би розмістити на борту ракети-носія до 10 тонн вибухових речовин.

"Зі сходу це було б 7,5 тонн, із півночі — 10 тонн. Ну, ви можете відняти одну тонну для безпеки, тож це 6,5 і 9 тонн", — говорить на записі баранов.

Видання стверджує, що на записах рогозін і баранов обговорюють головну проблему використання ракети-носія "Союз" як снаряда для удару по Україні.

За їхніми словами, будь-яка вибухівка, розміщена на борту "Союзу", буде руйнуватися під дією високих температур під час входу в атмосферу.

"Це надзвуковий вхід в атмосферу, а наявні важкі авіабомби ФАБ-500 не працюють, вони починають перегріватися, тротил у них руйнується, і тому потужність критично падає. Наші керовані бомби теж на це не розраховані, у них немає захисту від перегріву", — знову пояснює рогозіну баранов.

При цьому рогозін каже, що має намір звернутися до юрія соломонова, який 30 років тому очолював групу розробників міжконтинентальної балістичної ракети "Тополь-М".

У розмові рогозін і баранов також обговорюють небезпеку того, що ракета-носій із вибухівкою може впасти десь на території росії дорогою в Україну.

Видання пише, що через кілька днів після цієї розмови соломонов знайшов рішення теплової проблеми.

Весь цей розроблений план рогозін і баранов мали представити російському диктатору путіну.

Зазначається, що записи розмов, які опинилися в розпорядженні видання, починаються з початку січня 2023 року.

Невідомо, як путін відреагував на пропозицію рогозіна і баранова, також не ясно, чи схвалив він цю пропозицію.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама