Фінанси

доходы

В Минсоцполитики хотят потратить 50 млрд гривен на перерасчет пенсий

1 13475
В Минсоцполитики хотят потратить 50 млрд гривен на перерасчет пенсий

Министерство соцполитики предлагает потратить 50 млрд грн на перерасчет пенсий для тех категорий, для которых он не делался с 2012-го. Об этом заявил министр социальной политики Андрей Рева, передает Капитал со ссылкой на пресс-службу ведомства.

Рева заявил, что пересчет пенсий будет осуществляться в том числе за счет повышения минимальной зарплаты в бюджетной и коммерческой сферах.

«Запланированное повышение минимальной заработной платы до 3 200 грн позволит за счет отчислений в Пенсионный фонд накопить финансовый ресурс для дальнейшего перерасчета пенсий», — сказал Рева.

При этом ранее министр говорил, что средства от повышения минималки будут направлены на покрытие дефицита Пенсионного фонда. Дефицит же, по словам премьера Владимира Гройсмана, в 2017-м превысит 150 млрд грн.

В Министерстве соцполитики говорят, что сейчас разрабатывают законопроект, который позволит осовременить пенсии и «провести глубокую пенсионную реформу в целом».

По словам Ревы, осовременивание пенсий планировалось сделать в 2016-м, но не хватило ресурсов. «Поэтому эту задачу мы планируем решить в 2017 году», — отметил министр соцполитики.

Завантаження...
Комментарии (1)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
Саша Диденко 01 декабря 2016, 19:35

на мій погляд потрібно ввести співвідношення мін. і максимальної пенсії міцно привязуючи пенсії високопосадовців депутатів до мінімальної пенсії-це приведе до того що депутати будуть ежедневно и ежечасно боротися за збільшення мін. пенсії тим самим збільшувати свою. А зараз ми маємо:
Пенсії *** з використанням змінної величини (переменной) це середня з/п по Україні і це довічно ви не можете купити гречку по ціні яка була коли ви йшли на пенсію. З другого боку зростає мінімальна пенія. І знову перестає діяти принцип соц справедливості. Адже ваша пенcія колись зрівняється з мінімалкою. А у вас непогані коефіцієнти стажу і зарплати і все коту під хвіст. Таке враження що 12, 2 млн пенсіонерів тримають за слабоумних. Адже проблема вирішується арифметичним способом елементарно. Але вигодно коли вода мутна.

Якщо в формулі використовується змінна величина то по всім писаним і неписаним законам формулу потрібно перерахувати для того щоб зберегти пенсію на рівні своїх трудових показників а саме коефіцієнти стажу і зарплати (середня з/п по Україні оголошується кожен рік в березні.) ось і прераховуйте пенсії всім. А виходить що робив не робив а з роками пенсії зрівнюються приближаються до мінімальної..За 2009р по 2015р середня з/п збільшилась на 70% і виходить що при всіх рівнх умовах два співробітника одержують пенсії з різницею в 70%. Хто раніше вийшов на пенсію той на 70% одержує меншу пенсію ніж той хто вийшов через 5років після нього. Коефіцієнти зарплати і стажу необхідно перемножити і одержати одну цифру назвавши наприклад «коефіцієнтом трудової участі» і коли це спрощення трапиця зразу виникне питання: чому в пенсіонерів з однаковим показником трудової участі – різні пенсії? Де здоровий глузд?

Що буде в 2018 році коли середня з/плата збільшиться не так як раніше (10-20% на рік а більше) питання з точки зору порівняння пенсій які були пораховані в 2017році і в 2018? Знов буде маніпулювання цифірами?

1
реклама
реклама