У ФДМУ розповіли, скільки бюджет України недоотримав плати за оренду держмайна

101535

Через повномасштабне російське вторгнення в 2022 році та окупацію рф нових територій державний бюджет України недоотримав 1,209 мільярда гривень плати за оренду держмайна.

Як ідеться в повідомленні Фонду держмайна, в ці підрахунки включені платежі, які мали сплатити орендарі державного майна на тимчасово окупованих територіях України.

‎Фонд нагадує, що регулярно з 2014 року проводив роботу з фіксації сум недоотриманої орендної плати в зоні ООС, АР Крим та Севастополі, натомість з 24 лютого 2022 року ця територія розширилася внаслідок повномасштабного вторгнення.

Крім того, при підрахунку розміру збитків ФДМ врахував надання пільг у вигляді звільнення від сплати орендних платежів та знижки в розмірі 25-50%. Їх встановив уряд з метою підтримки орендарів держмайна насамперед на окупованих територіях та в зоні бойових дій.

"Маємо в майбутньому стягнути всі втрачені та недоотримані гроші з рф. Також зараз розробляємо стратегію економічного відродження цих територій", — зазначив голова ФДМ Рустем Умєров.

Крім цього, у фонді інформують, що за перший квартал вже поточного 2023 року сума, недоотримана від оренди на окупованих територіях, склала 345,06 мільйона гривень.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама