Дуда: НАТО не повинно дозволити росії знищити Україну

27844

Країни НАТО не повинні дозволити росії знищити Україну, російські агресори мають відповісти за свої злочини, зокрема, і за знищення Каховської ГЕС.

Про це під час пресконференції після завершення у Братиславі саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив президент РП, у Каховці, де росіяни підірвали дамбу, зараз відбувається екологічна катастрофа, що стосується сотень тисяч людей.

“Це чергова трагедія, до якої призвели росіяни в Україні, наслідки якої для України складно оцінити”,- наголосив Дуда.

Він додав, що це показує, "яку жорстоку війну ведуть росіяни в Україні, бажаючи знищити сусіда Польщі – Україну, українське суспільство, майбутнє України".

“Тим важливішою є наша спільна позиція – країн НАТО і сусідів України – підтримувати Україну і не дозволити її знищити. Ті, хто є винуватцями цих злочинів, мають понести відповідальність у вигляді фінансових відшкодувань, які росія змушена буде виплатити Україні, а також наслідки у вигляді кримінальної відповідальності для безпосередніх виконавців злочинів в Україні перед спецтрибуналом щодо злочинів агресії й інших воєнних злочинів, які росіяни скоюють в Україні”, - наголосив Дуда.

Він додав, що у контексті наближення саміту НАТО серед очікувань країн “Бухарестської дев’ятки” є збільшення чисельності союзницьких військ: перетворення батальйонних бойових груп у бригадні бойові групи і щоб вони перебували на східному фланзі НАТО на постійній основі.

“Це наш спільний пункт, який ми в черговий раз підніматимемо під час саміту НАТО”,- наголосив президент РП.

Він зазначив, що країни B9 також хочуть мати у східній частині Європи більше складів з озброєнням НАТО, а також очікують на реформування системи управління Альянсу, що врахувало би збільшення чисельності військ Альянсу на східному фланзі Організації.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама