Financial Times: Євросоюз розглядає можливість продовжити обмеження цін на природний газ

1082

Євросоюз розглядає можливість продовжити обмеження цін на природний газ, аби запобігти зимовій газовій кризі, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

Стелю цін на блакитне паливо запровадили в лютому.

Ціни на газ у Євросоюзі знизилися у сім разів порівняно з піковими значеннями серпня 2022 року. Попри це негативних ефектів від запровадження обмеження виявлено не було. Про це йдеться у презентації Єврокомісії, яку надали дипломатам європейських країн.

Політики, однак, побоюються, що через конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом постачання газу цієї зими із Близького Сходу можуть опинитися під загрозою. Крім того, є ризик диверсій на об'єктах газової інфраструктури.

Стеля цін починає діяти, якщо ціни перевищують 180 євро за 1 МВт.год упродовж трьох днів поспіль. Наразі ціна становить менш ніж 50 євро.

Пропозицію продовжити обмеження цін Єврокомсія, очікується, оголосить у листопаді. Серед пропозиції, як очікують, будуть рекомендації щодо стелі цін, заходів щодо схвалення нових енергетичних проєктів, а також регулювання у сфері газорозподілу.

Добровільні зобов'язання щодо скорочення споживання газу на 15% вже продовжили до березня 2024 року.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама