Речник прем’єра Британії: Громадськість має підготуватися до необхідності воювати в разі гіпотетичного нападу росії

3006

Речник прем’єр-міністра Великої Британії прокоментував заяву голови Генштабу Патріка Сандерса про те, що громадськість має морально підготуватися до необхідності воювати в разі гіпотетичного нападу росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

На запитання журналістів, чи обговорюють у британському уряді можливість запровадження призову до армії, представник Даунінг-стрит заявив, що "свідчень цього немає, й уряд не має наміру це опрацьовувати".

"Британська армія пишається традицією добровільного призову. Ми не плануємо це змінювати", – додав речник Сунака, вказавши, що "гіпотетичні сценарії" потенційних майбутніх конфліктів "користі не несуть".

Головнокомандувач армії Британії раніше заявив, що британська влада має морально налаштовувати громадськість на те, що у майбутньому, можливо, доведеться воювати з росією, і в такому разі багатьом британцям потрібно буде служити в армії.

Схожі заяви останнім часом пролунали від військових багатьох інших країн.

Так, міністр оборони Німеччини припускає, що росія може напасти на когось із членів НАТО через 5-8 років. Головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.

А головнокомандувач Збройних сил Норвегії закликав не гаяти "вікно можливостей" на підготовку до потенційного прямого протистояння росії, тому що цей час може скінчитись вже за кілька років.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама