Рада відхилила законопроект про запровадження штрафів за порушення комендантської години

1028

Верховна Рада при розгляді в другому читанні відхилила законопроект №10195, який мав на меті запровадити штрафи та затримання за порушення комендантської години під час воєнного стану.

Як свідачать дані на сайті парламенту, документ не набрав достатньої кількості голосів: "за" проголосували лише 190 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Спроба повернути законопроект на повторне друге читання також не увінчалася успіхом, оскільки за це рішення проголосувало лише 216 депутатів. Таким чином, законопроект вважається повністю відхиленим.

Він передбачав за порушення заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток чи посвідчень накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень), а за повторне порушення - 200-400 мінімумів (3400-6800 гривень).

За порушення бізнесом встановлених на відповідній території спецрежиму світломаскування або режиму роботи під час воєнного стану передбачалися штрафи для відповідних керівників чи ФОП в сумі від 3 до 6 тисяч НМДГ, а за повторне порушення - від 10 до 20 тисяч НМДГ.Згідно законопроекту, поліція отримувала повноваження складати протоколи про порушення для подальшого розгляду в суді. Крім того, поліції планувалося надати право затримувати порушників комендантської години.

Зазначимо, що документ було внесено в парламент в жовтні 2023 року групою з 21 депутата. В першому читанні Рада його підтримали 9 грудня. Однак у тодішній редакції штрафи для громадян були в рази більшими.

 

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама