Фінанси

коррупция

СМИ: В Броварском районе глава сельсовета попалась на взятке в 13 млн грн

3 48071
СМИ: В Броварском районе глава сельсовета попалась на взятке в 13 млн грн
Фото: kievvlast.com.ua

Служба безопасости задержала главу сельсовета Зазимья (Броварской район Киевской области) Людмилу Спичак за получение взятки в размере $600 тыс (около 13,2 млн грн).

Как передает Капитал, об этом сообщает From-ua со ссылкой на источники в правоохранительных органах.

По их информации, в такой «гонорар» она оценила положительное решение сессии о выделении земельного участка размером 8 га.

При этом, отметили источники, такую сумму Спичак запросила не для себя, а для народного депутата Павла Ризаненко, с которым знакома с 2010 года, когда тот был депутатом Броварского горсовета. Взятка должна была пойти в предвыборную кассу партии «Солидарность» в качестве взноса нардепа.

Отметим, Спичак занимает должность главы сельсовета с 1994 года.

Как сообщал Капитал, ранее во время получения крупной взятки была задержана руководитель отдела тарифов Одесской таможни.

Завантаження...
Комментарии (3)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
Роман Улітько 15 октября 2015, 21:06

Комментарий удален

оля демченко
оля демченко 15 октября 2015, 20:27

Володимир Щиголь
15 октября в 20:05

14 жовтня, ввечері, на сайті видання from-ua, з'явилося повідомлення нібито про затримання працівниками СБУ голови сільради Зазим'я, при отриманні хабаря у 600 тисяч. доларів. При цьому головним месседжем повідомлення була нібито співучасть народного депутата Павла Різаненка. Пару абзаців видіялось на політичну кар'єру депутата та можливі зв'язки із затриманою.

Як виявилося наступного дня, 15 жовтня, голова сільради Людмила Спичак про своє затримання нічого не знає і продовжує виконувати свої обов'зки. Немає підтверджень про ці події ні на сайтах СБУ ні інших силових органів.

У всьому інформаційному просторі України про спецоперацію СБУ в Зазим'ї розказує лише from-ua та ще пару сайтів із посиланням на from-ua. Також і народний депутат Павло Різаненко у соцмережах обурюється такими наклепами і називає такі повідомлення відвертими "фейками".

Таким чином маємо класичний приклад "чорного передвиборчого піару". На ненадійних сайтах (такі називають "зливними бачками"), публікується вигадана інформація і потім із посиланням на "фейкову" новину на інших сайтах та в соцмережах піднімають інформаційну хвилю. І ціль атаки (у даному випадку П. Різаненко) змушений виправдовуватися у тому, чого не існує.

До виборів ще ледь трохи більше тижня. Будьмо пильні.

1
Майкл Хантер 15 октября 2015, 12:04

13 млн. грн. не слабый размах для сельсовета!

-2
реклама
реклама