Галлант: Операція Ізраїлю в секторі Гази може тривати до трьох місяців

839

Операція Сил оборони Ізраїлю в секторі Гази може тривати до трьох місяців, але вона має стати останньою у війні проти ХАМАС. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант, пише The Times of Israel.

Галлант сказав, що запланована наземна операція ЦАХАЛ у секторі Гази може тривати три місяці, але вона має стати останнім зусиллям, яке знищить терористичне угруповання ХАМАС.

"Вона має бути останньою в секторі Гази з тієї простої причини, що після неї ХАМАС уже не буде. Це займе місяць, два місяці, три, але за її підсумками ХАМАС зникне", – сказав міністр.

Він зазначив, що до того, як у сектор Гази увійдуть піхота та танки, по об'єктах терористів працюватиме авіація.

ЦАХАЛ не називає точних термінів початку наземної операції в секторі Гази і не підтверджує, що вона буде взагалі.

Після терористичних атак із сектора Гази ЦАХАЛ щодня б'є артилерією, ракетами та бомбами по об'єктах у цьому густонаселеному районі, приділяючи, за їх словами, "особливу увагу лідерам, які стоять за цими атаками".

13 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що всі жителі півночі сектора Гази (приблизно 1,1 мільйона осіб) мають евакуюватися на південь сектора протягом 24 годин "для власної безпеки". У ХАМАС тоді ж закликали місцевих "нікуди не їхати".

22 жовтня Ізраїль попередив жителів північної частини сектору Гази, що ті, хто не евакуюється з небезпечної зони, можуть бути ідентифіковані як поплічники терористів.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама