Мінцифри: Повістки через додаток «Дія» розсилати не планують

1063

В умовах воєнного стану та загальної мобілізації в Україні повістки через додаток «Дія» розсилати не планують. Відповідну заяву зробив директор із розвитку цифрових послуг Міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік.

За його словами, за допомогою «Дія» військовозобов'язані зможуть перевірити, чи є вони в електронному реєстрі «Оберіг». Однак в той самий час, додав Банік, це не означає, що через додаток надсилатимуть повістки.

«одразу скажу ще раз, вкотре, що в «Дії» повістки не плануються, не розглядаються. Не треба панікувати і не треба вірити жодним фейкам на цей рахунок», – підкреслив Банік.

Також він додав, що в додатку досі немає дозволів на використання зброї. За словами Баніка, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство цифрової трансформації працюють над тим, щоб ця функція якнайшвидше запрацювала.

Нагадаємо, українських студентів, які перебувають в академічній відпустці, можуть мобілізувати. Як зазначається у роз'ясненні Міністерства освіти і науки України, ця категорія підлягає призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Тож студентів в академвідпустці можуть забрати в армію, якщо вони не мають інших підстав для надання відстрочки від призову.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама