Мінфін: У 2023 році на оборону з держбюджету виділили 1,56 трлн грн

1040

За 11 місяців 2023 року на оборону з держбюджету виділили 1,56 трлн грн. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Зазначається, що з січня по листопад видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони становили 1559,4 млрд гривень або 59,2% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. У листопаді, зокрема, видатки на оборону склали 168,2 млрд грн.

Гроші були спрямовані на забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських; придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування; медичне забезпечення; інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У Мінфіні нагадали, що видатки сектору безпеки і оборони Уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Нагадаємо, на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 19 грудня Міністерство фінансів України залучило до державного бюджету 7,5 млрд гривень.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама