Ракета-носій Falcon 9 має стартувати на орбіту з партією супутників системи Starlink

1119232

Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX у середу має стартувати на орбіту з черговою партією міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Запуск планується здійснити з 40-го стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Він стане 68-м виведенням на орбіту групи інтернет-супутників у рамках проєкту Starlink з травня 2019 року. SpaceX запустила вже 3,6 тис. супутників Starlink. Частина вийшла з ладу чи зійшла з орбіти. Приблизно 3,3 тис. апаратів залишаються на орбіті у робочому стані.

Нині компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі. Інтернет-мережа Starlink доступна користувачам у 41 країні, зокрема, в Північній Америці, Європі, на Далекому Сході та в Австралії. За даними Пентагону, послугами цих супутників також активно користуються американські військові.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів (а згодом - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом до Інтернету в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.

Ще новини:

SpaceX вдесяте запустила одну і ту ж ракету

Ракета SpaceX стартувала на орбіту з українським супутником «Січ»

Ілон Маск збирається переробляти вуглекислий газ у ракетне паливо

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама